10 saker jag älskar i min vardag - Ann-Sofie Forsmark | Runner's World

Ann-Sofie Forsmark


Vem: Forever young småbarnsmamma med spretig utbildning som både civilekonom (samt studier i miljöekonomi och miljöteknik), massör, revisor, löpcoach och hälso- o friskvårdskonsult. Efter 11 år i exil i England, Australien och Jämtland är jag en smått ofrivillig Sthlmsbo som letar sig bort från asfalten så fort det går.

Arbetar som hälsostrateg, driver ( i väldigt liten skala) en enskild firma där jag föreläser, tidigare har löpcoachat främst ultralöpare, kostcoachat samt instruerar på workshops och event. Driver podden Health for Wealth om strategiskt hälsoarbete. Därtill arrangerar jag årets GODaste lopp: Tjejmarathon 2016 en gång per år. Det är förstås inte full fart på alla bitar samtidigt utan det växlar under året.


Jag har mycket energi och det får jag genom att vara väldigt noga med att göra rätt saker, jobba smart, ha mycket ledig tid tillsammans med min familj och ta hand om sömn och återhämtning.
Vad jag skriver om: Ultralöpning. Terränglöpning. Bra mat. Yoga. Hälsa. Företagshälsa. Föräldralivet. Välgörenhet.

Motto: Work hard. Do good. Rest and play.

Utmaningar 2017: Under 2016 klarade jag mitt (enda!) prestationsmål inom löpningen; att springa 100 miles under 20 timmar. Inför 2017 vill jag springa med fokus på upplevelselopp men sätter inga specifika mål- om inte andan faller på!

Vill du kontakta mig angående föreläsningar, löpcoachning eller annat? Maila gärna!

10 saker jag älskar i min vardag

14 okt 2018
av: Ann-Sofie Forsmark

Nu är hösten igång och jag hade tänkt skriva det här inlägget i slutet av sommaren. Men så blev det icke. Och det var nog bra för listan jag tänkt skriva har blivit längre. Jag har insett att det är så mycket mer jag uppskattar i min vardag än vad jag spontant tänkte på.

Ibland kan det kanske kännas som att vardag är någon sorts transportsträcka "dit". Till helg. Till det man vill åt. Till semester.

Och eftersom livet trots allt mest är vardagar- sorry for being a spoiler och många, ibland försent, inser att det var de där "små" sakerna som var de bästa. Där det faktiskt fanns potential att njuta riktigt ordentligt, om vi bara hade uppmärksammat dem.

Ibland känner jag mig lite löjlig, när jag blir, typ, exalterad över att få komma hem och spela en nyfunnen låt på gitarren. Men så inser jag att det nog är bra att glädjas över de här "små" sakerna. Och se till att de får plats i det liv som verkligen inte borde kännas som det bara är vardagar med rutiner på rad. Här är tio saker som jag älskar i min vardag

1 Gå upp jättetidigt

Alltså lägga mig tidigt också. Ha hittat en rutin där jag vaknar runt 05.30 och kan starta dagen med kaffe, P1 på radion, något att läsa eller en stund ute i skogen innan barnen vaknar. Jag kan längta till att få vakna tidigt dagen efter när jag lägger mig.

2. Cykla "omvägar" till och från jobbet för att få uppleva hösten

Ta en sväng genom en park. Cykla genom Hagaparken till stan. I love it! Ger sånt mervärde och "tar" inte mycket extra tid

3. Ta på tofflor. Dricka te. Tända ljus.

Går att göra året runt men känns bara så rätt i oktober kontra maj! Spciellt en mörk helgkväll med DN eller någon bra tidning i soffan!

4. Laga mat

Testa nya recept. Dra igång bak samtidigt som matlagning. Göra goda vegetariska grytor. Ha på P1 i bakgrunden och ba go bananas i köket. Ha kul samtidigt som det blir bra mat- och matlådor.

5. Gå och lägga sig och läsa

Älskar vårt sovrum och att det är svalt, vetter mot skogen. Att bara ha det till just sovrum. En stor säng, sängbord, böcker lite växter. C'est tout. Älskar att gå och lägga mig och att det rummet är en fristad från vad som än händer i företaget eller annars.

6. Morgontass i Ursviksskogen //morgonrehab

Vi har skogen bakom huset. Jag tassar iväg på morgonen helt kravlöst och vaknar i huvudet efter att kroppen redan gjort det. Kan verkligen längta till att smita iväg där vid 05.40 och vara hemma 06.30 lagom till barnen vaknar. Ibland kör jag styrka då. Försöker undvika att vara på gymet som för mig är svårt att känna eufori över. Att få köra styrka i utegymet däremot- now we are talking!

7. Obokad förmiddag på kontoret

Älskar mitt kontor. Är deltid smack bang mitt i stan för smidigheten vid möten och uppdrag men det är lugnt och trevligt. P4 Stockholm på radion, 2 minuter till Hötorget, 30 min på cykeln hem. Kan sitta eller stå med min stora tekopp och få massor gjort samt äta matlåda. Något jag saknade när jag mest caféjobbade.

8. Telefonmöten utomhus

Försöker baka ihop dem när jag kan och går i min skog och pratar. Det kanske inte funkar för alla men kanske går det att gå i en park nära kontoret, eller ta ett walk-n-talk. Mina tankar rör sig friare när jag rör mig så de samtalen blir bättre än om jag sitter någonstans.

9. Yogastunden på mattan, morgon och kväll

Den är utrullad hela tiden, i en färg som nästan smälter in med parketten. Det är ingen tröskel att börja och avsluta dagen där, en liten stund, med det kroppen behöver. Så har jag gjort nu varenda kväll i snart 10 år. Innan dess hade jag mer storslagna ideer om hur jag skulle yoga- gärna på studio - men nu är det min kropp som bestämmer vad som behövs och jag tjafsar inte emot.

10.Att höra en låt, hitta ackorden och va helpepp på att få testa den på gitarren

Det är så roligt. Det är sk**samma hur det låter. Det är bara så härligt att spela och sjunga. Jag har svårt att prioritera in det så ofta som jag önskar att jag gjorde när jag väl sitter där och spelar. Men så roligt det är att ha hittat tillbaka till musik igen.

Små saker jag gör. Stora saker jag gör, och inte gör. Saker jag väljer att uppskatta istället för att bara göra varje dag. Det behöver inte vara så svårt. Skaffa perspektiv och ha prioriteringar klara för sig. Inte i varje stund. Men veta att jag prioriterar rätt saker. Vet att jag aldrig hinner allt. Vet att träffa en vän beats skicka en offert any day. Att njuta så av det vardagliga för det är varje dag som är livet.

Sköt om er och berätta gärna vad ni gör som ni verkligen uppskattar!

Älskar att jobba också.